חיסונים לתאילנד
ראשית דעו כי החיסונים נעשים על ידי משרד הבריאות במרפאות המטיילים המיועדות לכך, ולאחר היוועצות עם אנשי המקצוע שבמקום. על מנת להגיע למרפאה המתאימה לכם, צרו קשר עם לשכת הבריאות המחוזית שלכם כדי לברר לגבי שעות קבלה, מידע זמין וכולי. המידע המובא כאן הינו בגדר המלצה בלבד, וחובה על כל מטייל לקבל ייעוץ מקצועי מלשכות הבריאות.
החיסונים המומלצים לכל מי שנוסע לתאילנד הם:
- החיסונים נגד טיפוס הבטן
- הפטיטיס (צהבת) A
- אלה מכם אשר מתכננים או שוקלים לעשות דיקור סיני, קעקוע, טיפול שיניים או אשר במסגרת ביקורם ייאלצו לבוא במגע עם דם (כמו אנשי צוות רפואי) – מוכרחים להתחסן גם נגד הפטיטיס B
עוד חיסון שחשוב לשקול במסגרת החיסונים לתאילנד הוא החיסון נגד דלקת המוח היפנית, שמומלץ בעיקר למי שמתכנן טיול באיזורים כפריים בעונת הגשמים המקומית. הוירוס האחראי למחלה עובר דרך עקיצות יתושים הנמצאים ליד שדות האורז והחוות לגידול חזירים שבעמק צ'אנג מאי, והיא נפוצה בעיקר בחודשים מאי עד אוקטובר באיזור הזה.
חיסונים נגד דלקת ראות ושפעת מומלצים לכל מי שמעל גיל 50, לבעלי רגישות למחלות הללו או לבעלי מערכת חיסונית פגיעה.
בנוסף, מומלץ להתחסן נגד אבעבועות רוח למי שלא חלה במחלה זו בעבר ומתכנן טיול ארוך בתאילנד, וכמו כן חיסון נגד טטנוס למי שלא התחסן ב-10 השנים האחרונות.
*הכתוב מהווה המלצה בלבד ובכל מקרה כדאי להתעדכן באתר משרד הבריאות
עצות חשובות לטיול בריא בתאילנד
- שקלו היטב לקיחת טיפול נגד מלריה – אחת המחלות המסוכנות והנפוצות ביותר בתאילנד – בייחוד אם אתם מתכננים טיול שהוא מחוץ לאתרי התיירות הנפוצים, בעיקר ביערות, בכפרים קטנים ולאורך גבולות המדינה.
- ללא שום קשר לאיזור בו תטיילו – הקפידו לנקוט אמצעי הגנה נגד יתושים וזבובים המעבירים את נגיף המלריה ונגיפים אחרים.
- הימנעו משתיית המים המקומיים בכל מקום! שתו אך ורק מבקבוקי מים מינרליים סגורים. גם אם אתם מטיילים לאורכו של נחל בטבע – המנעו משתיית מימיו.
- המנעו מלהרים או ללטף כלבים משוטטים בתאילנד. מחלת הכלבת נפוצה מאוד במדינה זו, והמרפאות המטפלות בה מעטות (יש אחת גדולה בבנגקוק).
- המנעו מאכילת דגים ופירות ים שאינם טריים ואשר לא בושלו. מאכלים כאלה עלולים להעביר מחלות טפיליות חמורות.
- השתמשו באמצעי מניעה בכל מגע מיני. איידס היא מחלה נפוצה בתאילנד.