חיסונים להודו
הצג רשימת יעדים לבחירה
* ניתן להזמין חדרים נוספים ו/או להוסיף תינוקות להזמנה לאחר חיפוש ובחירת המלון המבוקש.

חיסונים להודו

הודו היא יעד טיול מבוקש במיוחד עבור ישראלים צעירים ובצדק. תת היבשת ההודית מפגישה אותנו עם נופים עוצרי נשימה, תרבויות מגוונות וצבעוניות, אפשרויות בילוי ונופש מפנקות והזמנה למסע רוחני באווירת שנטי שאין כמותה בשום מקום אחר בעולם. לצערנו, הודו, כמדינה מתפתחת, לא נהנית מתנאי תברואה וניקיון טובים וגם לא משירותי רפואה מתקדמים, מה שמחייב אותנו לקחת חיסונים להודו לפני הנסיעה. 
 
מחלות נפוצות בהודו:
  • שחפת - נפוצה באוכלוסייה מקומית. אנשים בסיכון גבוהה להידבק יכולים לבצע בדיקת מנטו לפני הנסיעה.
  • קדחת דנגי - המחלה מועברת ע"י עקיצת יתוש (בד"כ עוקץ בשעות היום). אין חיסון – יש להתמגן בפני עקיצות. הסיכון להידבק קיים בכל המדינה.
  • צ'יקונגוניה - המחלה מועברת ע"י עקיצת יתוש. אין חיסון – יש להתמגן בפני עקיצות (בעיקר ביום).
  • זיקה - אין מידע אפידמיולוגי תקף.
  • נשיכות בעלי חיים - הכלבת נפוצה באזורים מסוימים. במקרה של נשיכה יש לשטוף היטב משך 15 דקות עם מים וסבון ולפנות לטיפול רפואי מידי!
  • נשיכת קופים - מעבירים מחלות כגון כלבת והרפס B במקרה של נשיכה יש לשטוף היטב משך 15 דקות עם מים וסבון ולפנות לטיפול רפואי מידי!
  • לישמניאזיס (שושנת יריחו) - מועבר על ידי זבוב החול יש להתמגן בפני עקיצות.
  • ברוצלה - נפוץ באזורים מסוימים. מומלץ לא לצרוך מוצרי חלב שאינם מפוסטרים.
  • לפטוספירוזיס - יש בכל המדינה להימנע מחשיפה (רחצה) במקווי מים שאינם מוסדרים.
* ההמלצות וההנחיות אינן מהוות תחליף לייעוץ רפואי.

חברת flyeast מציגה: המדריך המקוצר לחיסונים להודו.
חלק מהחיסונים המומלצים לקראת נסיעה להודו, הם סטנדרטים לכל מי שנוסע למדינות מתפתחות ואחרים הם חיסונים ספציפית להודו או למי שנוסע לאיזורים הטרופיים שלה, המועדים יותר לגרום למחלות מסויימות. משרד הבריאות מחלק את המטיילים לשלושה סוגים על פי משך הטיול וסגנונו. 
  • דלקת כבד A - מומלץ לכל המטיילים.
  • טיפוס הבטן - מומלץ לכל המטיילים.
  • דלקת כבד B – מומלץ למתכננים שהות ארוכה ו/או כאלה המתכננים טיול אתגרי ועלולים להיפצע. כמו כן, מטיילים המתכננים טיפול רפואי/טיפולי שיניים/קעקועים או פירסינג, יש לזכור שצהבת מסוג B מועברת גם במגע מיני.
  • חצבת, אדמת, חזרת - מומלץ לכל אחד להיות מחוסן לפי לוח החיסונים של משרד הבריאות.(2 חיסוניםם בגיל שנה ובכתה א) ילידי 1957 עד 1977 חוסנו על ידי חיסון אחד וכדאי להשלים מנה נוספת שלל החיסון.
  • דיפתריה, טטנוס, שעלת - מומלץ לכל אחד להיות מחוסן כל 10 שנים (בנסיבות מסוימות כל 5 שנים).
  • קדחת מוח יפנית - בד"כ לא מומלץ למטיילים בטיול קצר .למתכננים שהייה ארוכה מומלץ לרוב התרמילאים בצפון הודו בין אפריל לנובמבר. למטיילים בדרום הודו מומלץ במשך כל השנה. 
  • כלבת – יש סיכון לכלבת בכל המדינה, לכן מומלץ למטיילים השוהים זמן רב בהודו או יש סיבה אחרת שהם יהיו בסיכון (מקומות מאד מרוחקים / עבודה עם בעלי חיים)

עלויות וכיסויים על חיסונים להודו
החיסונים אינם זולים. חבילת החיסונים הבסיסית אמורה לעלות כ-320 ש"ח וחבילת החיסונים המלאה יכולה לעבור את ה-1100 ש"ח.
לבעלי ביטוחי הבריאות המשלימים יש כיסוי חלקי על ידי קופות החולים ומידת הכיסוי משתנה מקופה לקופה. לכן, חשוב לוודא שהמרפאה שבה אתם מקבלים חיסון מוכרת על ידי קופת החולים שלכם (רובן כאלה) ולדעת מראש דרך קופת החולים כמה החזר תקבלו. בעלי ביטוח משלים בסיסי מקבלים ברוב הקופות החזר של כ-300 ש"ח בערך. עבור בעלי ביטוח מתקדם (מכבי זהב, לאומית זהב וכדומה) ההחזר יכול להגיע ל–850 ש"ח בערך.

איפה ומתי עושים חיסונים?
יש לא מעט מקומות ברחבי הארץ בהם ניתן לקבל חיסונים להודו. אפשר לקבל יעוץ וחיסונים בלשכות הבריאות המחוזיות הפזורות מצפת ועד אילת. הרשימה והפרטים המלאים נמצאים באתר משרד הבריאות. ניתן גם לקבל את אותם שירותים במרפאות מטיילים של קופות החולים השונות.
לקופות הגדולות יש מרפאת מטיילים כמעט בכל עיר גדולה או בבתי החולים השונים. יש גם בתי חולים, כמו אסף הרופא שמעניקים שירותים דומים, בהסדר עם קופות החולים. חלק מהחיסונים, כמו חיסוני הצהבת, דורשים שתי מנות בהפרש של חודש בניהן – לכן חשוב להתחיל לקבל את החיסונים לפחות חודש לפני הנסיעה, כדי שתספיקו לקבל את שתי מנות החיסון ותהיו מחוסנים כמו שצריך לפני שאתם עוזבים את הארץ.

ייעוץ ומידע כללי - חיסונים למטיילים
טיפול נכון במרפאת מטיילים לא כולל רק חיסונים אלא גם התייעצות מקדימה עם רופא ומתן מידע חשוב. הרופא ישאל אתכם על המצב הבריאותי הכללי, על אלרגיות ותגובתיות לתרופות מסויימות ועל היסטורית החיסונים שלכם (חלק מהחיסונים מיותרים אם קיבלתם אותם בעבר).
בהתאם לסגנון ומשך הטיול שלכם, הרופא ימליץ על חבילת חיסון המתאימה לכם. חשוב לבקש גם הנחיות נוספות : התרחקות מאיזורים מסויימים, המנעות משתיית מים מקומיים או שימוש באמצעי טיהור שלהם וכדומה. בחלק מהנסיעות להודו יומלץ לכם לקחת גם כדורים נוגדי מלריה, כיוון שאין חיסון בזריקה למחלה.
חיסונים להודו הם החלק הפחות נעים בהכנות לנסיעה והם כרוכים גם בהוצאה לא קטנה. יחד עם זאת, מומלץ לא להסתמך על המזל, הביטוח הרפואי או שירותי הרפואה ההודית ולעשות כל מה שאפשר להבטיח את הבריאות שלכם, כדי שתוכלו להינות מטיול של פעם בחיים במדינה מיוחדת במינה.
 
*לתשומת לבכם! - המידע על החיסונים,מחלות ושאר הטיפים שנכתבו בעמוד זה הם בגדר מידע כללי ולא מהווים ייעוץ רופאי. לפני הנסיעה להודו, יש להתעדכן באתר משרד הבריאות ועם גורמים רפואיים מוסמכים בנושא.