מכירים לך את המזרח הרחוק, מקרוב

09-9700400
למידע והזמנות:

צרו קשר

פנייתך נשלחה.
נציגנו יצרו איתך קשר בהקדם.

חיסונים להודו

mainPicture

הודו היא יעד טיול מבוקש במיוחד עבור ישראלים צעירים ובצדק. תת היבשת ההודית מפגישה אותנו עם נופים עוצרי נשימה, תרבויות מגוונות וצבעוניות, אפשרויות בילוי ונופש מפנקות והזמנה למסע רוחני באווירת שנטי שאין כמותה בשום מקום אחר בעולם. לצערנו, הודו, כמדינה מתפתחת, לא נהנית מתנאי תברואה וניקיון טובים וגם לא משירותי רפואה מתקדמים, מה שמחייב אותנו לקחת חיסונים להודו לפני הנסיעה. 
 

חברת flyeast מציגה: המדריך המקוצר לחיסונים להודו.
 

רשימת חיסונים להודו

חלק מהחיסונים המומלצים לקראת נסיעה להודו, הם סטנדרטים לכל מי שנוסע למדינות מתפתחות' ואחרים הם חיסונים ספציפית להודו או למי שנוסע לאיזורים הטרופיים שלה, המועדים יותר לגרום למחלות מסויימות. משרד הבריאות מחלק את המטיילים לשלושה סוגים על פי משך הטיול וסגנונו. 

מי שנוסע לטיול תרמילאים לתקופה של מעבר לחודש נמצא בסיכון גבוה יותר ומומלץ לו לקחת את חבילת החיסונים המלאה.
 

חיסונים בסיסיים המומלצים על פי משרד הבריאות:
 

  • צהבת (הפטיטיס) A 
  • צהבת (הפטיטיס) B
  • טיפוס הבטן
  • פוליו

חיסונים מומלצים למי שמתכנן טיול באיזורים נגועים או מעבר דרך איזורים כאלה:
 

  • דלקת המוח היפנית
  • טטנוס, דיפטריה ופרטוזיס (חיסון משולש)
  • קדחת צהובה
  • תבחין טוברקולין
  • מחלה מנינגוקוקית


אבעבועות רוח: אלה מכם שלא חלו במחלה זו בילדותם – כדאי שיתחסנו לפני הנסיעה כדי להמנע מסיבוכים אפשריים של המחלה הזו במבוגרים.

חיסונים שגרתיים: כדאי לקבל לפני הנסיעה את החיסונים השגרתיים שמקבלים כל תושבי הארץ כגון שפעת, שיתוק ילדים (פוליו) וטטנוס.

הפטיטיס A והפטיטיס B: דלקות הכבד (הפטיטיס) מסוג A ו-B הן מחלות נפוצות במדינות העולם השלישי. חיסון הפטיטיס A מומלץ לכל מי שמגיע להודו, וחיסון הפטיטיס B מומלץ למי שמתכנן בה שהות ארוכה.

דלקת קרום המוח: עד לפני כמה שנים הומלץ החיסון הזה לאלה המתכננים טיול בצפון הודו, אך התקנות הללו בוטלו מאז. בכל מקרה, כשאתם נגשים לקבל חיסונים להודו, בדקו אם לא שונו ההוראות הללו ועודכנו מחדש.

טיפוס הבטן: זוהי מחלה נפוצה מאוד בהודו, והיא מועברת בדרך כלל על ידי מזון ושתייה מזוהמים. מומלצת למבקרים ברחבי הודו כולה

דלקת מוח יפנית: חיסון המומלץ למי שמתכנן ביקור של מעל ארבעה שבועות באזורים כפריים, או ביקורים בזמן התפרצות המחלה באיזור.
 

מחלות נפוצות בהודו
 

כולרה: מחלה שניתן למנוע על ידי אכילה ושתייה כיאות במקומות נקיים.

מלריה: מחלה שהסיכון לחלות בה קיים בכל רחבי המדינה אך בעיקר באיזורים חמים ולחים ובמזג אויר חם. נסו להמנע ככל שתוכלו מעקיצות יתושים, בעיקר באיזורים הממוזגים של הודו.

שלשולים: מחלה די נפוצה אצל מטיילים בהודו. המנעו ממי ברז (גם באיזורים נקיים ויוקרתיים), ואל תשתו מים מינרליים מבקבוקים פתוחים.

איידס/HIV: הודו היא אחת המדינות בעלות אחוז הנשאים והחולים הגבוה בעולם. המנעו ממגע מיני לא מוגן – בכל מצב.
 

עלויות וכיסויים על חיסונים להודו

החיסונים אינם זולים. חבילת החיסונים הבסיסית אמורה לעלות כ – 320 שקלים וחבילת החיסונים המלאה יכולה לעבור את ה – 1100 ש"ח. לבעלי ביטוחי הבריאות המשלימים יש כיסוי חלקי על ידי קופות החולים ומידת הכיסוי משתנה מקופה לקופה. לכן, חשוב לוודא שהמרפאה שבה אתם מקבלים חיסון מוכרת על ידי קופת החולים שלכם (רובן כאלה) ולדעת מראש דרך קופת החולים כמה החזר תקבלו. בעלי ביטוח משלים בסיסי מקבלים ברוב הקופות החזר של כ-300 שקלים. עבור בעלי ביטוח מתקדם (מכבי זהב, לאומית זהב וכדומה) ההחזר יכול להגיע ל–850 שקלים בערך.
 

איפה ומתי עושים חיסונים?

יש לא מעט מקומות ברחבי הארץ בהם ניתן לקבל חיסונים להודו. אפשר לקבל יעוץ וחיסונים בלשכות הבריאות המחוזיות הפזורות מצפת ועד אילת. הרשימה והפרטים המלאים נמצאים באתר משרד הבריאות. ניתן גם לקבל את אותם שירותים במרפאות מטיילים של קופות החולים השונות. לקופות הגדולות מרפאה כזו כמעט בכל עיר גדולה. יש גם בתי חולים, כמו אסף הרופא שמעניקים שירותים דומים, בהסדר עם קופות החולים. חלק מהחיסונים, כמו חיסוני הצהבת, דורשים שתי מנות בהפרש של חודש בניהן – לכן חשוב להתחיל לקבל את החיסונים לפחות חודש לפני הנסיעה, כדי שתספיקו לקבל את שתי מנות החיסון ותהיו מחוסנים כמו שצריך לפני שאתם עוזבים את הארץ.
 

ייעוץ ומידע כללי - חיסונים למטיילים

טיפול נכון במרפאת מטיילים לא כולל רק חיסונים אלא גם התייעצות מקדימה עם רופא ומתן מידע חשוב. הרופא ישאל אתכם על המצב הבריאותי הכללי, על אלרגיות ותגובתיות לתרופות מסויימות ועל היסטורית החיסונים שלכם (חלק מהחיסונים מיותרים אם קיבלתם אותם בעבר). בהתאם לסגנון ומשך הטיול שלכם, הרופא ימליץ על חבילת חיסון המתאימה לכם. חשוב לבקש גם הנחיות נוספות : התרחקות מאיזורים מסויימים, המנעות משתיית מים מקומיים או שימוש באמצעי טיהור שלהם וכדומה. בחלק מהנסיעות להודו יומלץ לכם לקחת גם כדורים נוגדי מלריה, כיוון שאין חיסון בזריקה למחלה.

חיסונים להודו הם החלק הפחות נעים בהכנות לנסיעה והם כרוכים גם בהוצאה לא קטנה. יחד עם זאת, מומלץ לא להסתמך על המזל, הביטוח הרפואי או שירותי הרפואה ההודית ולעשות כל מה שאפשר להבטיח את הבריאות שלכם, כדי שתוכלו להינות מטיול של פעם בחיים במדינה מיוחדת במינה.
 

*לתשומת לבכם!
המידע על החיסונים,מחלות ושאר הטיפים שנכתבו בעמוד זה הם בגדר מידע כללי ולא מהווים ייעוץ רופאי. לפני הנסיעה להודו, יש להתעדכן באתר משרד הבריאות ועם גורמים רפואיים מוסמכים בנושא.
 


טיסות להודו

צרו קשר
שלח
מזג אוויר
דגל
יבשת : אסיה
עיר בירה : ניו דלהי
שפה רשמית : הינדי ואנגלית
שלטון : רפובליקה פדרלית
שנת הקמה : 1947
מטבע : רופי הודו
שעה : UTC+5..5
אוכלוסיה : 1,300,000,000
אקלים : מונסוני ברוב המדינה
חשמל : 220
סיומת אינטרנט : .in
קידומת בינלאומית : 91+
ויזה : נדרש

ועוד דבר אחד קטן, תהיו חברים שלנו בפייסבוק, יהיה כיף

תהיו חברים שלנו בפייסבוק - פלייאיסט
ברגע זה אנו מחפשים את התוצאות הטובות ביותר עבור:

אנא המתן...