מכירים לך את המזרח הרחוק, מקרוב

09-9700400
למידע והזמנות:

צרו קשר

פנייתך נשלחה.
נציגנו יצרו איתך קשר בהקדם.

המלצות לטיול בצפון הודו

mainPicture

כמו שאפשר לצפות מתת יבשת, הודו מגוונת ונפרדת מאוד בחלקיה השונים. מי שהיה בדרום הודו ומצפה לחוויה דומה בצפונה – טועה. האנשים, האוכל, מזג האוויר וסוג החוויות שתצברו בצפון יהיו שונים בתכלית. בצפון הודו תראו אוכלוסייה רבה מטיבט ומנפאל, תיפגשו בסיקים ובמוסלמים, תעלו להרים קרירים וירוקים, לעמקים צחיחים ולפסגות מושלגות, תראו את מקורות הגנגס וכנראה תישאבו לחוויה הצפון הודית הרוחנית. 

 

נחיתה בדלהי


בירת הצפון של הודו היא ניו דלהי, או דלהי כמו שרובנו קוראים לה. כמו רובן המוחלט של הערים הגדולות בהודו, דלהי אינה קלה לעיכול. היא מלוכלכת, צפופה, מזוהמת ורועשת ועם כל זאת, יש בה משהו... לדלהי יש מה להציע לכם וטוב תעשו אם תבדקו אותה אחרי זמן מסוים בהודו ולא מיד עם הנחיתה. חוץ מבתי קפה, מועדונים, אולמות קולנוע ורדיאטורים, שהם דברים שתתגעגעו אליהם במהלך הטיול בשאר הודו, דלהי כוללת את המיין בזאר או בשמו המקומי - פהאר גאנג' (Paharganj). זהו האזור המועדף על מרבית התיירים הישראלים והוא עלול להכניס אתכם לשוק. הצפיפות והטינופת באזור הזה מרתיעות, אם כי יש בו סמטאות חמודות עמוסות כל טוב – תכשיטים, מוצרי טקסטיל, מוצרי עור ומלאי של מזכרות הודיות מקסימות. בנוסף כאן תמצאו המון סוכנויות נסיעות, מלונות ומסעדות פשוטות. 


לא רחוק מהמיין בזאר נמצא קונאט פלייס (Connaught Place), אזור של בתי קפה וחנויות מותגים כמו ליווייס, אדידס ואחרים. בנוסף, אזור המושבה הטיבטית (Majnu Ka Tilla) בצפון העיר חביב על מטיילים גם כן. מבחינת אטרקציות, בדלהי יש מבנים ארכיטקטונים יפים כמו המבצר האדום  (Lal Qila) ומסגד ג'אמה מסג'יד (Jama Masjid). אוהבי השווקים ימצאו בדלהי גם אותם ומומלץ להתנסות גם בסיורי הרחוב של קרן salaam baalak שנערכים על ידי ילדי רחוב לשעבר.
 
באגרה (Agra), לא רחוק מדלהי, נמצא האתר המפורסם ביותר בהודו – הטאג' מהאל. אגרה לא ממש מצדיקה שהייה מעבר לביקור בטאג' מהאל וניתן להגיע אליה מדלהי בנסיעה של  כ-3 שעות. מדובר בביקור חובה. המבנה המדהים של הטאג' כולל גם סיפור אהבה מסעיר מאחוריו: אחוזת הקבר שהיא הטאג' מהאל נבנתה עבור מומתאז מהאל, אשתו של הקיסר שאה ג'האן, שנפטרה בצעירותה. לפני מותה היא ביקשה מבן זוגה להנציח את אהבתו אליה והוא עשה זאת במבנה המדהים אליו מגיעים מכל העולם. אזור פטהפור סיקרי (Fatehpur Sikri) הסמוך לאגרה הוא עוד מקום מיוחד ששווה ביקור. אם תרצו גם אליו ניתן לנסוע ישירות מדלהי.
 

הרי צפון הודו


רישיקש (Rishikesh) היא אחד המקומות הנהדרים בצפון הודו שקיבל כינוי הולם מהתיירים הישראלים – רישיכף! ולא סתם, זו עיר מצוינת להתחיל בה את המסע שלכם בהודו כי היא נעימה וידידותית ואם תגיעו לכאן בין מאי ליוני או בין ספטמבר לאוקטובר גם מזג האוויר יהיה נח במיוחד. רישיקש מלאה באטרקציות: קיאקים ורפטינג, טיולים בהרים ובמפלים שמסביב, סדנאות וקורסים ממגוון של תחומים ובמיוחד יוגה, טיולי סוסים ועוד. היא גם נחשבת עיר קדושה משום שהיא יושבת על גדות נהר הגנגס, בחלק הנקי והנעים שלו, בו אפשר ומומלץ להשתכשך בכיף. 
 
 
רישיקש, צפון הודו

כמה שעות נסיעה מרישיקש נמצאת צ'נדיגאר (chandigarh), עיר לא מאוד מתויירת אבל שווה ביקור במיוחד עבור מי שמתעניין באמנות: גן הפסלים המדהים של האמן נק צ'אנד הוא ביקור חובה לכל מי שנמצא בעיר, ושווה לשקול ביקור בה רק בשבילו. צ'אנד בונה פסלים ודמויות מפסולת ממוחזרת ומכל הבא ליד: תקעי חשמל, צמיגים, שברים של כלי חרסינה וצמידים הודים צבעוניים. ברחבי הגן מפוזרים הפסלים המיוחדים ויש גם פינות ישיבה. מצ'נדיגר אפשר להמשיך לשימלה (Shimla) ב'רכבת הצעצוע' –רכבת קטנה וצבעונית שעושה דרך יפיפייה בהרי הצפון. רצוי להזמין כרטיסים מראש. שימלה היא נקודת מוצא טובה לטיולים בעמקים לעמקים ספיטי וקינור (Spiti , Kinnaur), עמקים מדהימים ביופיים עם הרבה מסלולים לטיולי יום ולטרקים. עמק ספיטי הוא עמק מדברי עם נוף שמשלב אגמים, פסגות מושלגות וצחיחות אפורה ומהפנטת. עמק קינור ירוק יותר ומזכיר את עמק פארווטי ואת מנאלי. כדי להיכנס לספיטי ולקינור תצטרכו להצטייד באשרת כניסה אותה אפשר להנפיק בשימלה. 
 
 

מנאלי (Manali)


מנאלי היא עיירה קטנה שמושכת אליה תיירים מכל העולם כבר עשרות שנים. היא מוקפת הרים מושלגים וקרירה ויש בה חורשות קסומות שמשכיחות לרגע את העובדה שאתם בצפון הודו ומעלות בראש את אירופה, דווקא. בחלק שנקרא מנאלי הישנה נמצאים רוב הגסט-האוסים ושירותי התיירות. הזמן עובר בטיולים רגליים, טיולי ג'יפים או מצנחי רחיפה, למי שאוהב. כמו כן מנאלי היא נקודת מוצא טובה לכפרים בעמקים קולו ופרוואטי  (Kulu, Parvati) שמאוד פופולאריים בקרב מטיילים ישראלים. אלו כפרים קטנים עם נוף גדול של פסגות מושלגות ושמיים בהירים בכחול עז. 
 

לה ולאדאק (Leh, Ladakh)


לא פשוט להגיע אל העיר לה שבלאדאק אך המסע הארוך בכבישים המתפתלים שווה את זה. לפני חודש יוני ואחרי ספטמבר הכבישים לאזור סגורים לכן תכננו את המסלול בהתאם. לה נמצאת בגובה של מעל 3,000 מטר. באזור כולו תמצאו מקדשים בודהיסטיים, דגלים טיבטים צבעוניים, נזירים לבושי כתום ואוכל טיבטי מסורתי כמו מומו - כיסוני בצק מאודים או מטוגנים. בלה ובלאדאק יש נוף מרהיב, ארמונות, מקדשים ופסטיבלים מיוחדים ובראשם פסטיבל לאדאק. הפסטיבל כולל תהלוכות, תחפושות, ריקודים, שירים וגם תחרות פולו, והוא חוויה מומלצת לתיירים. מרבית התיירים יוצאים מלה לטרקים באזור. הנופים כאן הם עצרי נשימה. יש טיולי יום או טרקים ארוכים, אפילו של כמה שבועות. בעיר ניתן לרכוש ציוד מתאים לטרקים וחשוב לעקוב אחרי הגבהים שאתם עולים ולהיות ערים לתסמינים של מחלת גבהים כדי לדעת לזהות ולהתמודד איתם בזמן. 

לה, צפון הודו
 

דרמסאלה (Dharamsala)


לא תמצאו מטייל בצפון הודו שלא עבר בדרמסאלה (אם כן – ספרו לנו!). דרמסאלה ומקלאוד גאנג' (McLeod Ganj) הסמוכה לה הן עיירות קטנות ושוקקות מטיילים. במקלאוד גאנג' יושב בה לא אחר מאשר הדלאי לאמה בכבודו ובעצמו, שגלה לכאן מטיבט לאחר הכיבוש הסיני. אזור דרמסאלה (מקלוד גאנג' והכפרים דרהמקוט - Dharamkot ובאגסו – Bhagsu) הוא מאוד "טיבטי" באפיו. יש כאן מנזרים, מקדשים ואשראמים טיבטיים ובודהיסטים, מוזיאון טיבטי, אוכל טיבטי ושיעור עם הדלאי לאמה בכל בוקר. אפשר לבלות כאן זמן רב. מעבר לכך שהאזור עצמו יפה, תמצאו בו קורסי יוגה ובישול, תכשיטנות ובודהיזם, סדנאות מדיטציה וויפאסנה – לא יהיה לכם משעמם. תוכלו גם ללמוד ולתמוך במאבק הטיבטי כנגד הכיבוש הסיני ולהצטרף להפגנות השקטות שעוברות ברחוב הראשי. 

 

אמריצאר (Amritsar)


בפונג'אב שבירתה היא אמריצר התגבשה הדת הסיקית ולכן אמריצר היא מוקד עלייה לרגל לסיקים. תוכלו לזהות אותם בקלות על פי הטורבנים והזקנים שלהם. זו דת מרתקת עם מעל 20 מיליון מאמינים ברחבי העולם, מרביתם בהודו. הסיקים רואים עצמם כלוחמים ולכן נושאים איתם חרב קטנה או סכין. כמו כן הם לבושים מכנסיים רחבים ועונדים צמיד על יד ימינם. מקדש הזהב בעיר הוא מוקד עלייה ומקום יפהפה. בערב המקדש מואר והמראה מדהים. הכניסה למקדש היא דרך מי הבריכה שסובבת את המקדש, ועל שמה נקראת העיר שמיתרגמת ל"בריכת הנקטר". האווירה במקדש ובמתחם כולו מיוחדת ורוחנית. המקדש מעוטר שיש וזהב ובקומה השנייה מוצגים חפצי אמנות סיקים. בכל ערב מוגשת במקדש הזהב ארוחת ערב ללא תשלום לכל אורחי המקדש. אם בא לכם על הארוחה, פשוט לכו עם הזרם, תקבלו סכו"ם וצלחת וחקו לחלוקת המזון. אל תצפו לחוויה קולינארית, אלא לחוויה תרבותית. 


עוד חוויה היא טקס חילופי המשמר של החיילים בגבול הודו ופקיסטן. ההודים והפקיסטנים אינם ביחסי שלום, והטקס שנערך בכל יום אחר הצהריים הוא מעין תחרות, אך למתבונן מהצד זה נראה כמו מופע משותף. הטקס נערך במרחק של חצי שעה נסיעה מהעיר. מגיעים, מתיישבים עם ההמון ההודי ומחכים לתחילת הטקס. בטקס תצפו בחילופי צעקות בין החיילים של שני הצדדים, ריקודים ותהלוכות של שני הצדדים (כמובן, תוכלו לראות בעיקר את הצד ההודי). חשוב: הביאו אתכם דרכון כדי שתוכלו להיכנס. 
 
המקדש המוזהב באמריצר
 

קל לחזור מאמריצר לדלהי ברכבת מהירה של שש שעות בלבד. יש גם רכבות איטיות (וזולות) בהרבה וכמובן שיש עוד המון מקומות נהדרים לראות בצפון הודו, המסלול המתואר יתאים כמסלול היכרות עם הצדדים השונים שהמדינה הנהדרת הזו. 

 


צרו קשר
שלח
מזג אוויר
דגל
יבשת : אסיה
עיר בירה : ניו דלהי
שפה רשמית : הינדי ואנגלית
שלטון : רפובליקה פדרלית
שנת הקמה : 1947
מטבע : רופי הודו
שעה : UTC+5.5
אוכלוסיה : 1,300,000,000
אקלים : מונסוני ברוב המדינה
חשמל : 220
סיומת אינטרנט : .in
קידומת בינלאומית : 91+
ויזה : נדרש

ועוד דבר אחד קטן, תהיו חברים שלנו בפייסבוק, יהיה כיף

תהיו חברים שלנו בפייסבוק - פלייאיסט
ברגע זה אנו מחפשים את התוצאות הטובות ביותר עבור:

אנא המתן...