מכירים לך את המזרח הרחוק, מקרוב

09-9700400
למידע והזמנות:

צרו קשר

פנייתך נשלחה.
נציגנו יצרו איתך קשר בהקדם.

טיפים והכנות לקראת הטיול בהודו

mainPicture

תת היבשת המפוארת עשירה בצבעים, מראות, ריחות ותרבות אחרת ושונה. הנחיתה בהודו היא חוויה חזקה ולוקח זמן לגלות את הקסם והמורכבות שלה. לקראת הטיול בהודו כדאי לקרוא עליה ולהצטייד בפרטים אחדים כדי לעדן את הנחיתה ובעיקר ליהנות בטיול. אספנו לכם מספר המלצות שיעזרו לכם בהמשך.
 

הכנות מהבית

טיסה - כשאתם קונים כרטיס טיסה בדקו את הדרכון שלכם ואת התוקף שלו, רצוי כי הדרכון יהיה תקף לפחות חצי שנה-שנה מתאריך היציאה שלכם (תלוי כמובן כמה זמן אתם מתכננים לבלות בהודו, אם השהות ארוכה, כדאי להיערך מראש).

ויזה – כדי להיכנס להודו דרושה ויזה אותה ניתן להוציא בארץ עצמאית או דרך הסוכן בחברה. היתרון שבהזמנה דרך סוכן הוא קיצור זמן ההמתנה כולל שליח המביא את הוויזה למשרדים בהרצליה. לפרטים נוספים על הוצאת ויזה להודו לחצו כאן

חיסונים – הודו כידוע איננה מצטיינת בתנאי התברואה והסניטציה שלה ולכן לקראת הנסיעה יש לברר איזה חיסונים דרושים ולהתחסן מבעוד מועד. מכיוון וישנם חיסונים שנעשים בשלבים כמו צהבת, מומלץ להיערך חודש חודשיים לפני מועד הטיסה. ההמלצות לחיסונים הדרושים ניתנות במשרד הבריאות ובמרפאות מטיילים. ניתן להתייעץ עם הרופאים במרפאות ע"פ המסלול המתוכנן, אך קחו בחשבון כי יכול להיות ותרחיבו את המסלול למקומות נוספים ועדיף להתחסן מראש כדי לא להגביל את הטיול. למידע נוסף על חיסונים לחצו

תרופות וביטוח נסיעות – הזכרנו חיסונים ונמשיך לתרופות שרצוי לקחת וביטוח שמומלץ לעשות. 

ראשית כל, לכל המטיילים שצורכים תרופות קבועות במרשם חשוב מאוד לזכור לקחת עמכם מלאי מספיק לתקופה ואקסטרה למקרה וקרה משהו לתיק/החלטתם להאריך את הטיול/התרופות נעלמו ועוד תרחישים אפשריים הקורים במהלך הטיול. מומלץ לקחת את המרשם למקרה חרום. 

נוסף על כך מומלץ לקחת תיק תרופות עם פלסטרים, תחבושות סטריליות וחומרי חיטוי, תרופות אנטיביוטיות לזיהומים ומקרי בטן קשים, כדורים לבחילות לנסיעה, כאבי ראש ובטן, אלרגיות, שלשולים, פטריות ועוד. מומלץ לבעלי קיבה רגישה במיוחד לקחת כדורי פרוביוטיקה.

לפני שאתם רוכשים ביטוח טיולים כדאי לקחת בחשבון אם אתם מתכננים פעילויות אקסטרים ולהוסיף ביטוח מתאים לכך.

יתושים -  חומר אפקטיבי נגד יתושים מומלץ לרכוש בהודו, מסתבר כי החומרים מהארץ לא תמיד מדגדגים את היתושות הרעבתניות ולכן החומר דוחה היתושים אודומוס מומלץ ע"י מטיילים רבים. גם כילה מומלץ לרכוש כבר בהודו ולא להיסחב עמה מהארץ.

ציוד – היום תוכלו למצוא כמעט הכל בהודו ואפילו במחירים אטרקטיביים יותר מהארץ, אך יש מספר חפצים שכדאי להביא עמכם כמו מעיל גשם מחמם באיכות טובה, נעלי הליכה, כפכפים, ציפה, בגד ים, נייר טואלט רק למסע עד הגסט האוס הראשון, ואם רוצים ממתקים וקפה ובעיקר ראש פתוח והמון סבלנות.

כסף – הודו זולה יחסית למערב אך מתייקרת גם היא בשנים האחרונות, עדיין ניתן לשהות בה לאורך זמן בעלות נמוכה יחסית למקומות אחרים. טווח התקציב יכול לגדול ע"פ רמת הטיול שאתם מתכננים מתרמילאים שחוסכים כל שקל ועד לינה במלונות מפנקים וטיסות פנים מרובות. קחו בחשבון כי בערים הגדולות המחייה יותר יקרה מהמקומות הקטנים והמרוחקים יותר. כמו בכל טיול כדאי לשאת את המזומנים והדרכון קרוב אליכם ואם ניתן כדאי להפקיד אותם אצל פקיד הקבלה במלון. מעבר לכסף הצטיידו בטרוול צ'ק ובכרטיס אשראי בינלאומי. את ההמרה למטבע מקומי עדיף כי תעשו בעיר, בשדה התעופה מומלץ להמיר סכום קטן ליום יומיים עד שתמירו את הכסף.

תקשורת – מומלץ לרכוש סים מקומי ולהכניסו לטלפון הנייד שלכם. אם הטלפון הנייד שלכם לא תומך ניתן לרכוש מכשיר נייד חלופי במחירים נמוכים.
 

המלצות ואזהרות

אוכל – המלצה חמה יחד עם אזהרה, רצוי לאכול וליהנות מהאוכל המקומי הטעים ועשיר בתבלינים וצבעים. ניתן לאכול אף בדוכני רחוב רק רצוי להבחין אם הדוכן שומר על ניקיון ויש תחלופה גבוהה במקום, אם קיבלתם את האוכל מהר מדי זה גם יכול להיות סימן לכך שהוא לא הוכן ברגע זה. הקפידו לשתות מים מינרליים ונסו להימנע מירקות ששטפו אותם במי ברז, אן שייקים עם קרח שאף הוא ממי ברז. בסופו של דבר השוני הגדול בין המטבח ההודי והתנאים יובילו מתישהו לכאבי בטן או לקלקול קיבה, קחו את זה כחלק מחוויית הטיול בהודו. 

ביקור במקומות קדושים – כבדו את המקדשים, המסגדים והמקומות הקדושים למקומיים, לבשו לבוש צנוע ואל תעשנו באזור. 

באופן כללי גלו סבלנות כי החוקים משתנים בין מדינה למדינה, התנהגו בהתאם לנהוג במקום וכבדו את האיסורים במקום (לעיתים אפילו הדלקת סיגריה תגרום לפניית שוטר מקומי).



טיסות להודו

צרו קשר
שלח
שלח
מזג אוויר
דגל
יבשת : אסיה
עיר בירה : ניו דלהי
שפה רשמית : הינדי ואנגלית
שלטון : רפובליקה פדרלית
שנת הקמה : 1947
מטבע : רופי הודו
שעה : UTC+5..5
אוכלוסיה : 1,300,000,000
אקלים : מונסוני ברוב המדינה
חשמל : 220
סיומת אינטרנט : .in
קידומת בינלאומית : 91+
ויזה : נדרש

ועוד דבר אחד קטן, תהיו חברים שלנו בפייסבוק, יהיה כיף

תהיו חברים שלנו בפייסבוק - פלייאיסט
ברגע זה אנו מחפשים את התוצאות הטובות ביותר עבור:

אנא המתן...