מכירים לך את המזרח הרחוק, מקרוב

09-9700400
למידע והזמנות:

צרו קשר

פנייתך נשלחה.
נציגנו יצרו איתך קשר בהקדם.

איך לנחות בהודו ולהישאר בחיים – טיפים למטייל המתחיל

mainPicture

כל מי שהיה בהודו מכיר את המשפט ההודי שחוזר על עצמו עשרות פעמים במהלך הטיול, כמעט בכל שיחה עם מקומיים: "first time India?" הם כנראה יודעים עד כמה השאלה הזו, האם זו הפעם הראשונה שלכם בהודו או יותר נכון: כמה זמן אתם כבר בהודו, מהותית לאופן בו אתם סופגים את הריחות, הטעמים, הקולות והחוויה ההודית בכללותה.
 

נחיתה לא רכה
 

הנחיתה בהודו לא תמיד קלה. הערים בהודו הן לרוב צפופות, מזוהמות ומכוערות. אמנם, יש בהן חלקים מטופחים ונעימים אבל לרוב אלו לא נשקפים מהחלון בדרך משדה התעופה למלון. יחד עם החום, התשישות מהטיסה וצורת הנהיגה של נהג המונית שתיקחו (לא משנה מיהו – הוא נוהג מהר) – מדובר בהלם תרבות. לכן, ההמלצה שלנו היא להזמין כבר בארץ מלון מפנק עם מיזוג אוויר, בו תוכלו לישון בקרירות ובכיף עד שתתאוששו או לחילופין לפסוח על מומבאי, דלהי או איזו עיר אליה טסתם, ולחזור לבקר אותן בדרככם חזרה. כשתצברו מעט פז"ם בתת היבשת המטורפת הזו, תיהנו מהערים הרבה יותר. לפלייאיסט יש סניף מקומי בדלהי, ואתם יותר ממוזמנים לקפוץ להגיד שלום ולהתייעץ. בנוסף, אנחנו מציעים שירות נחיתה רכה של איסוף משדה התעופה ישירות למלון 3 כוכבים, וכמובן ייעוץ לגבי המשך הטיול.
 
דבר אחד חשוב לזכור: זה בסדר גמור להיות קצת בהלם מהודו, אבל אל תיכנעו לחששות. תנו לה זמן והיא תקסים אתכם. 
 
פעם ראשונה בהודו? מותר להיכנס להלם, תמונה: depositphotos

נסיעות


נסיעות בהודו הן עניין שאפשר לכתוב עליו הרבה מאוד. מדובר בתת יבשת, מה שאומר שהמרחקים בין מקום למקום הם עצומים ונסיעות הן בהכרח חלק מהטיול. תוסיפו לזה שהכבישים, התחבורה והתשתיות בהודו הם לא תמיד במצב טוב (לעתים ממש גרוע) ולכן הנסיעות נמשכות הרבה זמן וכוללות קפיצות ופקקים למכביר. נסיעה של עד 5 שעות נחשבת ממש קפיצה, ונסיעות של לילה או 15 שעות אינן נדירות. 
 
מערכת הרכבות בהודו דווקא מפותחת מאוד, ובדרך כלל זו האפשרות הכי טובה להגיע ממקום למקום. יש כמה רמות של מחלקות, מהמחלקה היקרה ביותר עם קרונות פרטיים, מיטות שינה ומיזוג אוויר ועד דרגשי עץ פשוטים ובדרך כלל צפופים ומלוכלכים. בחרו את המחלקה המתאימה לכם לפי אורך הנסיעה: אם מדובר בנסיעה של לילה שלם ואתם יכולים להרשות לעצמכם – קנו כרטיסים במחלקה הראשונה. אם אתם מתכוננים לנסיעה של 4 שעות במהלך היום, הישיבה עם המשפחות ההודיות בקרון והצפייה בנופים הנשקפים מחלונות הרכבת היא חוויה מומלצת. אם אתם מתקשים להבין מתי התחנה בה אתם צריכים לרדת שאלו את המקומיים מסביבכם, הם תמיד ישמחו לעזור. 
 
האוטובוסים בהודו הם גם עניין לא פשוט. איכות האוטובוסים משתנה מאזור לאזור, אך לרוב ישנם אוטובוסים מקומיים - "לוקאל באס" ואוטובוסים עם מיטות שינה – "סליפר באס". אל תתפתו לנסוע בלוקאל באס מרחקים ארוכים, על אף המחיר הזול. האוטובוס דוהר, קופץ ומקרקש כל הנסיעה ואתם נחבטים בספסלי העץ במשך שעות (הכיסאות אינם מרופדים כמו באגד). איכותו של הסליפר באס, אוטובוס עם דרגשי שינה כפולים ווילון בשביל פרטיות, תלויה באזור בו אתם נמצאים ובקצת מזל... לפני קניית הכרטיסים מומלץ לברר עם סוכן הנסיעות את תנאי הנסיעה. 
יש כמה וכמה שדות תעופה וטיסות פנים בהודו הן גם אופציה לא רעה בכלל, תלוי בתקציב שלכם.


איך לתכנן את הטיול

 
תכנון הטיול תלוי קודם כל בזמן שעומד לרשותכם. אם יש לכם שבועיים-שלושה תכננו אותם היטב עוד בארץ והגיעו מוכנים. אם באתם ליותר זמן ובראש פתוח להתנסויות, אתם יכולים "לזרום" עם המלצות של מטיילים שתפגשו בדרך, או כבר בטיסה מנתב"ג.
תכנון הטיול תלוי גם בעונות השנה. בהודו יש עונות ברורות ואם תגיעו למקום כלשהו שלא בעונה, לא רק שאתם עלולים לסבול מקור מקפיא, חום בלתי נסבל או גשמי מונסון, אלא שאטרקציות ומסלולים יהיו סגורים בפניכם. הכינו רשימה של מקומות שמעניינים אתכם אבל השאירו מקום לשינויים ולהחלטות של הרגע האחרון. 


זמן הודו


זמן הודו הוא לא רק הבדלי השעות בין הודו לארצות אחרות, הוא הלך רוח. אל תרוצו אחרי אטרקציות ומקומות לראות, השתדלו לשהות ברגע. גם אם הגעתם לביקור קצר, תנו לכמה מקומות נבחרים את הזמן שמגיע להם, הדבר נכון שבעתיים אם הגעתם לטיול ארוך. מה גם שהנסיעות הן החלק המתיש בטיול שמצריך התאוששות, ושהקצב המערבי אליו אנחנו רגילים פשוט לא קיים כאן. לא בלתי רגיל לחכות למנה במסעדה מעל חצי שעה, למשל, לכן שחררו את הלחץ, קחו נשימה עמוקה והישענו אחורה. 


אוכל בהודו


התפריט ההודי עשיר ומגוון. המאכלים שונים מאוד בין הצפון לדרום ולכל מדינה המאכלים המקומיים שלה. באזורים התיירותיים תמצאו בדרך כלל גם מסעדות עם אוכל בינלאומי כך ש'מה לאכול' כנראה לא תהיה בעיה. הבעיות עלולות לצוץ בגלל שני דברים: האחד הוא התיבול החזק והחריף שההודים אוהבים. לוקח זמן להתרגל אליו ויש כאלו שלא מתרגלים לעולם... בכל מקום תוכלו לבקש את המנה "mild" או "not spicy" ולקוות לטוב. הבעיה השנייה קשורה להיגיינה ולהפסקות החשמל המרובות בחלק מהאזורים: אל תשתו מים מהברז אלא רק מים מינרליים, וזה כולל קרח, ברד שעשוי ממי ברז וירקות שנשטפו במי ברז. ניתן לשאול את המלצרים האם במסעדות משתמשים במי ברז או לא. כמו כן הימנעו לאכול בשר ומוצרי חלב במקומות בהם יש הפסקות חשמל מרובות ואין גנרטורים (כמו האמפי, למשל).
 
לצמחונים מאוד נח וקל בהודו. עפ"י האמונה ההינדית, אכילת בשר בקר אסורה ואכילת בשרים אחרים אינה מומלצת. דגים ופירות ים מותרים למאכל ונפוצים באזור החוף. בצפון הודו נהוג לאכול גם עוף או כבש, אך ככלל בכל תפריט תמצאו מגוון די גדול של מנות צמחוניות. 

 

טאלי הודי מסורתי, צילום: depositphotos


הכול אנשים


האנשים עושים את המקום, המשפט הזה נכון להודו כמו לישראל או שבדיה. אי אפשר לאפיין אוכלוסייה של יותר ממיליארד איש, אך בקווים מאוד כלליים ניתן לומר כי ההודים אנשים מסבירי פנים ושמחים לעזור, או לפחות לנסות. ההודים אוהבים לחגוג, לשמוח ולצחוק ולא נדיר לראות אנשים מבוגרים מתפוצצים מצחוק והולכים ברחוב כשהם אוחזים ידיים. ההודים הם גם אנשים מאמינים שלדת יש תפקיד חשוב בחייהם ולכן חשוב לכבד את אופני הלבוש וההתנהגות שלהם. 
 
לסיכומו של דבר, הודו היא מדינה מפתיעה, קסומה, מרגיעה, מעצבנת, ידידותית ומשונה. טיול בה יכול להיות אחת החוויות יוצאות הדופן בחייכם, ולכן חשוב להגיע מוכנים אך גם לאפשר לה להפתיע אתכם. 
 
 


טיסות להודו

צרו קשר
שלח
מזג אוויר
דגל
יבשת : אסיה
עיר בירה : ניו דלהי
שפה רשמית : הינדי ואנגלית
שלטון : רפובליקה פדרלית
שנת הקמה : 1947
מטבע : רופי הודו
שעה : UTC+5..5
אוכלוסיה : 1,300,000,000
אקלים : מונסוני ברוב המדינה
חשמל : 220
סיומת אינטרנט : .in
קידומת בינלאומית : 91+
ויזה : נדרש

ועוד דבר אחד קטן, תהיו חברים שלנו בפייסבוק, יהיה כיף

תהיו חברים שלנו בפייסבוק - פלייאיסט
ברגע זה אנו מחפשים את התוצאות הטובות ביותר עבור:

אנא המתן...