מכירים לך את המזרח הרחוק, מקרוב

09-9700400
למידע והזמנות:

צרו קשר

פנייתך נשלחה.
נציגנו יצרו איתך קשר בהקדם.

המלצות לטיול בדרום הודו

mainPicture

 
בחירת היעדים לטיול מוצלח בהודו מתחילה בדרך כלל מהעונה בה אתם טסים. זה מאוד פשוט: אם אתם טסים בין אוקטובר לאפריל תגיעו לדרום ואם בין אפריל-מאי לספטמבר – סעו לצפון המדינה. הודו היא תת יבשת ענקית ומגוונת ובין אם תיסעו לצפון או לדרום תמצאו בה שפע של אתרים שקטים ורועשים, מתויירים או עזובים, רוחניים וצבעוניים. 

מומבאי


חברת אל על מפעילה טיסות ישירות מבן גוריון למומבאי, וניתן כמובן להגיע גם בטיסות של חברות אחרות. ככלל, חשוב לדעת כי הערים בהודו לא פשוטות ויש שיחליטו לא להתעכב בהן כלל. הן רועשות, צפופות ומזוהמות, אך ברובן יש כמה אטרקציות מעניינות. אם אתם נשארים כמה ימים בעיר, מומלץ להזמין מלון מהארץ ולקחת מונית מהשדה ישירות למלון. מומלץ ללון באזור קולאבה, האזור התיירותי בעיר, לבקר ב"שער להודו" (Gateway To India) – מבנה מאוד מרשים שהוקם על ידי הבריטים ב-1911 ובסמוך לו יש שוק נחמד, בשוק של קולאבה ובמלון "טאג' מאהל" המפואר שנמצא גם הוא באזור זה.


גואה


גואה היא מעין "אילת" של הודו. יש בה שדה תעופה בינלאומי כך שרבים מהתיירים מגיעים אליה ישירות. אפשר להגיע בטיסה קצרה ממומבאי או ברכבת לעיר פאנג'י או למרגאו, ומשם לנסוע באוטובוס או במונית לחוף הרצוי. 
גואה היא המדינה הקטנה ביותר בהודו אך היא בעלת אופי מובהק משלה, הרבה תיירים שמגיעים להודו בזכותה וכמובן –100 ק"מ של חופים מוזהבים. לגואה מגיעים בדרך כלל בשביל לנחות בקלות ולקלוט את הודו לאט לאט, משום שהיא מאוד ידידותית לתייר המצוי. אחרים, מגיעים אליה בסוף הטיול כדי להתפנק בבתי המלון, בחופים ובמסעדות המצוינות. בין החופים הפופולארים תמצאו את ארמבול, פאלולים ואגונדה. מלבד חופי ים יש בגואה שמורת טבע יפה - שמורת Bhagwan Mahavir, וכמה כנסיות ומבצרים עתיקים, זכר לתקופת הקולוניאליזם הפורטוגזי במדינה.

 

חוף ארמבול, גואה


קרנטאקה ודרומה


מגואה מתבקש להמשיך לקרנטאקה, מדינה סמוכה. ממרגאו (Margao) קחו אוטובוס לגוקרנה Gokarna)), מרחק של ארבע שעות נסיעה בלבד, ממש קפיצה במונחים הודיים. גוקרנה היא עיירה קטנה ומתוקה שבסביבתה חופים רגועים ושקטים בהרבה מחופי גואה. אחרי שמיציתם את המסיבות והשפע של גואה, חופי אום ביץ' (שצורתו היא צורת האום ॐ בסנסקריט), קודלי ופרדייז, למשל, הם חופים מושלמים בשביל לא לעשות בהם כלום וליהנות מהגלים ומהשמש, רק אך תצפו למאכלי גורמה כמו בגואה. 


האמפי


אם תדברו עם מישהו שחזר מהודו והוא יחייך חיוך רחב – הוא בטח נזכר בביקור שלו בהאמפי. מדובר בכפר קטן וקסום, יעד מאוד פופולארי בקרב מטיילים שמשלב נוף מדהים, עתיקות, אגם צונן ומקדש מיוחד במינו. האמפי נראית כמו תפאורה של סדרת "הפלינסטונ'ז": סלעים עצומים בצבעי אדום-צהבהב מפוזרים בכל פינה, לצד שדות אורז ירוקים ואגם כחול. אל תוותרו על ביקור במקדש הקופים, במיוחד בזמן השקיעה (אך הישמרו מהקופים החצופים), על טבילה באגם ועל טיול אופניים בין שדות אורז.  


באנגלור


מי שמעוניין באווירה קצת שונה ומערבית, יזכה לה בבאנגלור. בירת קרנטאקה היא העיר השלישית בגודלה בהודו, כלומר, היא ענקית. היא משמשת מרכז כלכלי חשוב ויש בה ריכוז של חברות הייטק וחברות בינלאומיות. לכן, תמצאו בה קהל של אנשי עסקים וצעירים מבוססים יחסית וגם מסעדות, מועדונים ובארים ברמה גבוהה. 


מייסור


מייסור היא עיר מיוחדת במינה שיש לה הרבה מה להציע: קודם כל, זרם שלם של יוגה שנקרא על שמה ואותו ניתן לתרגל במקומות רבים בעיר, לעבור סדנאות והדרכות. אחת האטרקציות המרשימות כאן היא ארמון מייסור, ארמון מפואר בפני עצמו אך במיוחד בערב יום א', כאשר הוא מואר באלפי נורות – מראה בלתי נשכח. במייסור יש גם שוק עמוס כל טוב (כדאי להצטייד בתבלינים נהדרים) ששווה ביקור. 

קל מאוד להגיע למייסור מבאנגלור, ישנם אוטובוסים ורכבות בין שתי הערים והנסיעה אורכת כשעתיים. 

ארמון מייסור


קרלה


מדינת קרלה הדרומית היא מהמדינות העשירות בהודו, והדבר בולט ברמת פיתוח התיירות ובניקיון היחסי של עריה, ביניהן קוצ'י וטריוואנדרום. מדינת קרלה ידועה בעיקר בכמה דברים: מטעי תה, סחר בתבלינים וה- Backwaters, רשת סבוכה של תעלות מים בהן מומלץ לשוט בנחת, מוצלים על ידי עצי קוקוס שנמצאים בכל מקום (למעשה השם 'קרלה' נגזר מהשם קוקוס בשפה הנפוצה בקרלה – מליאלאם). בקרלה מומלץ לבקר בבירה קוצ'י ((Kochi, בה הייתה עד שנות ה-50 קהילה יהודית מפוארת שהותירה אחריה בית כנסת מרשים, באזורים התיירותיים שעל החוף – ורקלה (Varkala) או קובלאם (Kovalam) – החופים בקרלה צרים יחסית ומעליהם משתרעים צוקים מרשימים. רמת האירוח בוורקלה ובקובלאם גבוהה יותר מאשר בחופי גואה ותואמת את התיירים המגיעים אליה – בעיקר אירופאים מעט מבוגרים יותר מהתרמילאי הישראלי המצוי. העיר אלפי (אלאפוזה, Alappuzha) היא המקום המומלץ ביותר לשייט בתעלות המים. תוכלו למצוא בקלות מי שישמח לקחת אתכם לשייט בקאנו, במהלכו תבחינו עד כמה תעלות המים הן עורק משמעותי לחיים בקרלה. ניתן גם לשכור בית סירה זוגי, חוויה נהדרת אך מעט יקרה (כמה אלפי רופי ליום, כולל ארוחות מצוינות). כמעט בכל מקום בו תתארחו בקרלה תוכלו גם לצפות במופע תקאתאלי – ריקוד קרלי מסורתי שכולל איפור צבעוני כבד והרבה תנועות עיניים מודגשות – מומלץ!
 
שיט בתעלות המים של קראלה, צילום: יוני ניסנמן


אם תעמיקו מעט לכיוון מזרח, תגיעו למונאר (Munnar). מונאר היא עיירה קטנה שנמצאת בגובה של 1,500 מטר, מה שאומר שמזג האוויר בה נעים בהרבה ממזג האוויר הלוהט של מערב קרלה. סביר להניח שברגעים הראשונים לא תבינו על מה המהומה ומדוע המקום הזה מופיע במדריכי התיירות, אך אם תביטו בנוף מסביב לעיירה תבינו מיד – מטעי התה שמקיפים אותה מכל צדדיה יוצרים מראה מדהים של מרבדים ירוקים. נתקלתם בגבעות הירוקות של הטלטאביז? אז כזה. לאן שלא תסתכלו תראו גבעות בירוק עז, וקוטפות התה עובדות ביניהם. בנוסף יש במונאר אוכל רחוב מצוין, במיוחד מסאלה דוסה (מעין פנקייק ענק ודקיק ממולא תפו"א מתובלים), ומומלץ להשכיר ג'יפ או ריקשה ולצאת לטיולי יום באזור בין מפלים ואגמים. 

מטעי התה במונאר, צילום: יוני ניסנמן


לרחף על ענן בוואטה קנאל


כמה שעות נסיעה ממונאר אך כבר במדינה אחרת – טמיל נאדו, נמצאת קודאיקנאל (KodaiKanal) והכפר הקטן "הישראלי" שסמוך לה – ואטאקנאל ((Vattakanal. מדובר בעיירה קטנה שנמצאת בגובה של יותר מ-2000 מ' מעל פני הים. בשעות אחר הצהריים העמק שמתחתיכם יתכסה לאט לאט בשמיכה רכה של עננים שיתפזרו למחרת ויחשפו מחדש את העצים והבתים בתחתית – מראה קסום בהחלט! בקודאי ובוואטה יש גסט-האוסים אך נהוג גם לשכור בתים או דירות, חלקם בסיסיים וחלקם יותר מפנקים (אל תוותרו על מרפסת או גג עם נוף). מומלץ לצאת למסלולי טיול בסביבה. המסלולים עוברים בין אגמים ומפלים, יערות וצוקים. 
מקודאיקנאל אפשר לנסוע לעיר המרכזית צ'נאי, וממנה להמשיך צפונה או לטוס לאיי אנדמן – גן עדן טרופי רגוע – במרחק של כשעתיים טיסה (או כמה ימים במעבורת – רק אם אתם חייבים לחסוך...). 
 
יש עוד המון מקומות מומלצים בדרום הודו אך היריעה קצרה מלפרט את כולם... נסו ללכת לפי תמונות וסיפורים מחברים ולפי האינטואיציה ואין ספק שתמצאו בדרום הודו הרבה מקומות להתאהב בהם. 

 


טיסות להודו

צרו קשר
שלח
מזג אוויר
דגל
יבשת : אסיה
עיר בירה : ניו דלהי
שפה רשמית : הינדי ואנגלית
שלטון : רפובליקה פדרלית
שנת הקמה : 1947
מטבע : רופי הודו
שעה : UTC+5..5
אוכלוסיה : 1,300,000,000
אקלים : מונסוני ברוב המדינה
חשמל : 220
סיומת אינטרנט : .in
קידומת בינלאומית : 91+
ויזה : נדרש

ועוד דבר אחד קטן, תהיו חברים שלנו בפייסבוק, יהיה כיף

תהיו חברים שלנו בפייסבוק - פלייאיסט
ברגע זה אנו מחפשים את התוצאות הטובות ביותר עבור:

אנא המתן...